Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2 / pod red. Jana Hasika i Jana Gawęckiego ; aut. Magdalena Białkowska [et al.].
Analytics: Show analyticsSet: Publication details: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2000.Description: 339, [1] s. : il. ; 24 cmISBN:- 8301130911
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-102389 | Available | 20017797 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-102390 | Available | 20017796 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-005937 | Available | 10015850 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-003888 | Available | 10015845 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-004111 | Available | 10015846 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-060538 | Available | 10015534 |
Stanowi t. 2, t. 1 pt. Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne).
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, lekarzy, dietetyków, technologów żywności i planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i domach opieki społecznej.
Choroby pierwotne na tle niedoborów żywieniowych / Ewa Matczuk, Lucjan Szponar. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Dieta w chorobach tkanki łącznej / Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Dieta w nadciśnieniu tętniczym / Jerzy Głuszek, Anna Posadzy-Małaczyńska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Interakcje leków z żywnością / Mirosław Jarosz. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Jadłowstręt psychiczny i bulimia / Jerzy Kosowocz, Andrzej Rajewski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Leczenie żywieniowe / Bruno Szczygieł, Anna Ukleja. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Ocena jakości i sposobu żywienia w żywieniu zbiorowym / Lucjan Szponar, Ewa Matczuk. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Organizacja żywienia zbiorowego w szpitalach / Mirosław Jarosz, Halina Turlejska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Organizacja żywienia zbiorowego w uzdrowiskach / Mirosław Jarosz, Halina Turlejska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Poradnictwo dietetyczne / Lucyna Pachocka. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Wybrane zagadnienia technologii potraw / Józef Korczak. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Zasady terapii żywieniowej w osteoporozie / Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących / Grzgorz H. Bręborowicz, Mariola Ropacka-Lesiak. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży / Józef Ryżko, Piotr Socha. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie osób starszych / Wojciech Franciszek Roszkowski, Ewa Sicińska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie podczas rekreacyjnej aktywności ruchowej oraz w sporcie wyczynowym / Jan Jeszka, Joanna Pieczyńska, Joanna Bajerska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w alergiach pokarmowych / Zbigniew Bartuzi. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach jamy ustnej / Anna Kurhańska-Flisykowska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach nerek / Kazimierz Ciechanowski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach nowotworowych / Mirosław Jarosz, Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski, Juliusz Przysławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach trzustki / Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach wątroby / Małgorzata Moszak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach wieku dziecięcego / Anna Wiernicka, Małgorzata Matuszczyk, Piotr Socha, Jerzy Socha. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w cukrzycy / Małgorzata Moszak, Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w dyslipidemii / Małgorzata Moszak, Barbara Cybulska, Wikotr B. Szostak. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w ekstremalnych warunkach środowiska / Jerzy Bertrandt. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w hiperurykemii i dnie moczanowej / Kazimierz Ciechanowski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w otyłości / Magdalena Białkowska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w prewencji i leczeniu chorób serca i układu krążenia / Małgorzata Moszak, Paweł Bogdański. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w wybranych chorobach przewodu pokarmowego / Małgorzata Moszak, Marian Grzymisławski, Krzysztof Linke. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w zaburzeniach czynnościowych układu pokarmowego / Jan Chojnacki, Ewa Walecka-Kapica. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|