Żywienie człowieka : podstawy nauki o żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Lecha Hryniewieckiego ; aut. Stanisław Berger et al.
Analytics: Show analyticsPublication details: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2000.Edition: Wyd. 2 poprDescription: 512, [4] s. : il. ; 24 cmISBN:- 8301132949
- Podstawy nauki o żywieniu
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-102388 | Available | 20017798 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-003887 | Available | 10015842 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-004112 | Available | 10015841 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-005015 | Available | 10016500 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-045459 | Available | 10016496 | |||
Książka | Biblioteka UAFM Magazyn | M-060537 | Available | 10015535 |
Stanowi t. 1, t. 2 pt. Żywienie człowieka zdrowego i chorego, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne).
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Białka / Lech Hryniewiecki, Wojciech Franciszek Roszkowski, Barbara Pietruszka. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Budowa układów związanych z przyswajaniem pokarmu / Marian Grzymisławski, Małgorzata Grzymisławska. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Cele i zadania nauki o żywieniu / Stanisław Berger, Krystyna Rejman. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Choroby pierwotne na tle niedoborów żywieniowych / Ewa Matczuk, Lucjan Szponar. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Człowiek i jego pokarm / Jan Gawęcki, Lidia Wądołowska. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Dieta w chorobach tkanki łącznej / Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Dieta w nadciśnieniu tętniczym / Jerzy Głuszek, Anna Posadzy-Małaczyńska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Dodatki do żywności / Henryk Gertig, Zbigniew Krejpcio. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Energia / Jan Jeszka, Magdalena Człapka-Matyasik. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Historia nauki o żywieniu / Stanisław Berger, Krystyna Rejman. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Interakcje leków z żywnością / Mirosław Jarosz. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Jadłowstręt psychiczny i bulimia / Jerzy Kosowocz, Andrzej Rajewski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Leczenie żywieniowe / Bruno Szczygieł, Anna Ukleja. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Normy żywienia / Wojciech Franciszek Roszkowski, Ewa Sicińska. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Ocena jakości i sposobu żywienia w żywieniu zbiorowym / Lucjan Szponar, Ewa Matczuk. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Ocena stanu odżywiania / Jadwiga Charzewska, Natalia Bieńko. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Ocena żywienia / Anna Gronowska-Senger, Michał Senger. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Organizacja żywienia zbiorowego w szpitalach / Mirosław Jarosz, Halina Turlejska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Organizacja żywienia zbiorowego w uzdrowiskach / Mirosław Jarosz, Halina Turlejska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Planowanie żywienia / Anna Kołłajtis-Dołowy, jan Jeszka. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Podstawy metabolizmu człowieka / Joanna Gromadzka-Ostrowska. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Poradnictwo dietetyczne / Lucyna Pachocka. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Problemy żywieniowe Polski i świata : organizacje międzynarodowe / Stanisław Berger, Ewa Świstak. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Składniki mineralne i woda / Anna Brzozowska, Joanna Kałuża. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Spożywanie pokarmu : mechanizmy regulacyjne / Jan Gawęcki. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Substancje zanieczyszczające i antyodżywcze / Henryk Gertig, Zbigniew Krejpcio. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Tłuszcze / Światosław Ziemlański, Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Gawęcki, Aleksander Siger. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Trawienie i wchłanianie / Jan Gawęcki. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Węglowodany / Roman Cichon, Lidia Wądołowska, Ewa Niedźwiedzka. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Witaminy / Maria Wartanowicz, Anna Gronowska-Senger, Agata Wawrzyniak. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Wskaźniki charakteryzujące wartość odżywczą żywności / Jan Gawęcki, Wojciech Franciszek Roszkowski, Dawid Madej. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Wybrane zagadnienia technologii potraw / Józef Korczak. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Wzbogacanie żywności / Jan Gawęcki, Danuta Górecka. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Zasady terapii żywieniowej w osteoporozie / Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Zmiany wartości odżywczej podczas przechowywania i przetwarzania żywności / Roman Cichon, Lidia Wądołowska, Ewa Niedźwiedzka. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Źródła informacji o składzie i wartości odżywczej żywności / Hanna Kunachowicz, Beata Przygoda, Jan Gawęcki, Małgorzata Woźniewicz. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Żywienie a informacja genetyczna człowieka / Krzysztof Szyfter. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|
Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących / Grzgorz H. Bręborowicz, Mariola Ropacka-Lesiak. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży / Józef Ryżko, Piotr Socha. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie osób starszych / Wojciech Franciszek Roszkowski, Ewa Sicińska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie podczas rekreacyjnej aktywności ruchowej oraz w sporcie wyczynowym / Jan Jeszka, Joanna Pieczyńska, Joanna Bajerska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w alergiach pokarmowych / Zbigniew Bartuzi. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach jamy ustnej / Anna Kurhańska-Flisykowska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach nerek / Kazimierz Ciechanowski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach nowotworowych / Mirosław Jarosz, Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski, Juliusz Przysławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach trzustki / Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach wątroby / Małgorzata Moszak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w chorobach wieku dziecięcego / Anna Wiernicka, Małgorzata Matuszczyk, Piotr Socha, Jerzy Socha. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w cukrzycy / Małgorzata Moszak, Bogna Grygiel-Górniak, Marian Grzymisławski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w dyslipidemii / Małgorzata Moszak, Barbara Cybulska, Wikotr B. Szostak. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w ekstremalnych warunkach środowiska / Jerzy Bertrandt. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w hiperurykemii i dnie moczanowej / Kazimierz Ciechanowski. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w otyłości / Magdalena Białkowska. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w prewencji i leczeniu chorób serca i układu krążenia / Małgorzata Moszak, Paweł Bogdański. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w wybranych chorobach przewodu pokarmowego / Małgorzata Moszak, Marian Grzymisławski, Krzysztof Linke. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywienie w zaburzeniach czynnościowych układu pokarmowego / Jan Chojnacki, Ewa Walecka-Kapica. by
Source: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. 2
Availability:
No items available.
|
Żywność jako źródło składników odżywczych / Jan Gawęcki, Małgorzata Woźniewicz. by
Source: Żywienie człowieka. 1
Availability:
No items available.
|